fredag den 19. august 2011

Be glam!



Så er det tid til at lege copy cat igen, og denne gang står der Hollywood glamour på menuen. Jeg er meget inspireret og fasineret af kvinder som Marilyn Monroe og Elizabeth Taylor, som altid så guddommelige ud med velfriseret hår, perfekt make-up og smukke kjoler. En kvinde som burlesque danseren Dita Von Teese, ser man idag tage sig fuldstændig perfekt ud på samme polerede måde. I succes serien Mad Men ser man også den ene smukke og velplejede kvinde efter den anden, og jeg synes det er meget fasinerende at se den grad af personlig pleje, og den opmærksomhed hele deres fremtoning får.

Gemmegå følgende trin for at opnå samme Hollywood glamour:

- Basen er vigtig, så sørg for at huden er i balance. Huden skal være glødende og fugtmættet, så brug evt. en skrubbemaske efterfulgt med en fugtmaske. Jeg er stor fan af Ole Henriksens African Red Tea Sugar Face Glow, og Blue/Black Berry Enzyme Mask - huden får en fantastisk udstråling. Afslut med en fugtgivende creme der matcher din hudtype.

- Så er det tid til primer! En primer hjælper make-uppen til at se bedre ud samt make-uppen holder længere. Man kan næsten sammenligne det med grunder inden man maler.

- I denne make-up er huden porcelænsagtig, så derfor må foundationen endelig ikke være for mørk. Det skal være en let foundation, da huden ikke må virke for tung, men samtidig skal hudtonen være helt jævn. Her kan jeg anbefale Esteé Lauders Double Wear Light foundation, som dækker godt men uden at virke maske-agtig. Et billigere alternativ er Max Factors Xperience Weightless Foundation, som ligeledes har en jævn dækkevene uden at virke tung.

- Velplukkede bryn er et must, og de må endelig ikke plukkes for tyndt. Den klassiske mågevinge facon er at foretrække - gå til en frisør og få dem rettet til, det er som en billig ansigtsløftning. Farven afhænger af din hårfarven, brynene må være cirka to toner mørkere. Vigtigt er at tegne dem jævnt op, og her foretrækker jeg at bruge en pudderøjenskygge og så fiksere med en klar bryn gelé. I The Body Shop har de en fin bryn gelé til en god pris.

-  Øjnene er i fokus, og det er ret simpelt at kopiere. Brug en lys øjenskygge, gerne med en lille smule shine, på hele låget. Globelinjen markeres let med en mellembrun øjenskygge, den skal tones så du kan ane skyggen bag vipperne, når du kigger lige frem. Den mellembrune farve skal ikke ned på æblet af øjet, det er kun en markering i globelinjen. Læg evt. den mellembrune farve tæt ved den nederste vippekant for at ramme øjene mere intenst ind.
Flydende eyeliner skal ligges helt tæt på vippekanten, hvor stregen skal være smallest ved den inderste øjenkrog - stregen skal gradvist blive tykkere ud mod yderste øjenkrog. Hvordan du afslutter stregen er op til dig, men jeg synes det klassiske lille vip passer bedst til det samlede look. Det kan være en smule svært at gøre det ens, så det er med at holde tungen lige i munden og så have en vatpind klar.
Vipperne bukkes med en vippebukker - husk det må ALDRIG gøres efter mascaraen er lagt på. Der skal masser af mascara på, da vipperne skal være fyldige og sensuelle. Lancôme har lige lanceret deres nye mascara Doll Eyes, perfekt til at give vipperne fokus.
Der kan bruges vipper, og her foretrækker jeg at bruge en halvvippe, som kun sidder på den yderste halvdel af øjet. MAC laver en ritig god og fin halvvippe, men du kan også købe en billigere helvippe og klippe den til.

- Læberne tegnes op med en lipliner i samme farve som læbestiften. En klassisk rød læbestift er det oplagte match til looket, men du kan også vælge en mere neutral farve, hvis du ikke vant til at gå med læbestift. En let rosa farvet læbestift vil være et mere nedtonet valg, men vil stadig matche hele looket og stemningen godt. Diors Addict læbestifter er rigtig gode, og her burde det være muligt at finde en passende farve i det imponerende udvalg.


- Kinderne er ikke vildt markerde, da der er meget fokus på både øjne og læber. En svag rosa eller peach farvet blush lægges på æblet, og tones let op mod tindningen.

- Hvis du tør kan du tegne et kunstigt modermærke op med en sort liner - Marilyn Monroe placerede hendes skråt over venstre side af læben og Dita Von Teese placerer hendes på toppen af kindbenet. 

- Prikken over i'et er at lakere neglene i samme tone som læberne - det er sans for detaljen!



Du kan gå hele vejen, og give den som ægte Hollywood diva, men du kan også låne elementer og sætte dit personlige præg på make-uppen. Lidt glamour har aldrig skadet nogen...


/Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar