torsdag den 28. juli 2011

Summer items part 3

The beach!

Flere kvinder får hjertebanken og svedige håndflader når de tænker på at skulle på stranden, hvor der...GISP... er andre kvinder der bedømmer en minutiiøst med elevator blikket. Der bliver lige tjekket om vedkommende har en flot bikini, og om den sidder godt - hvis der hænger en uheldig delle et sted eller der er et kæmpe område med appelsinhud, kan man godt sidde og glæde sig over det (idet skjulte vel og mærke!). Det bliver også bemærket om strandlooket er stylet med et par fede øreringe, smarte sandaler, en fin strandkjole - kort sagt er det ikke nemt at gå på stranden som kvinde, for man bliver observeret fra alle vinkler - af både mænd og kvinder, hvor vi desværre nok er de hårdeste dommere.

Derfor vil jeg komme med et par fif til hvordan man overlever en tur til stranden uden at blive flået levende af de andre hunløver.

 - En let make-up er ok til stranden - keep it simple! Det er irriterende at skulle bekymre sig om panda øjne og andre make-up udskejelser, så brug få, men gode og vandfaste produkter. Tjek make-up guiden fra summer items part 2.

- På stranden kan det være svært at holde styr på frisuren hvis du har langt hår, så lad endelig være med at kaste dig ud i meget kunstfærdig frisure, den vil falde sammen efter en tur i bølgen blå.
Lav istedet en skødesløs fletning, prøv denne fishtail fletning, som kun bliver pænere af en tur på stranden, så den får det helt rigtige løse look.


Til både kort og langt hår kan det være rigtig fint, at bruge forskelligt hårpynt. En fin blomst, et pandebånd eller måske en hat. Her på Kreta har jeg købt mig en stor bredskygget hat, og det er virkelig praktisk, da jeg kan skjule det vilde hår, den beskytter mod solen og jeg føler mig lidt mere fin og eventyragtig, når hatten lige kommer på.


 - FAKE IT! Når man har været pakket godt ind en hel vinter er resultatet for de fleste af os - medmindre man har været i solarie(!) - at kroppen er hvid og strækmærker, karsprængninger, deller og appelsinhud er tydeligere end nogensinde før. Man skal jo starte et sted, men jeg synes godt man må snyde lidt og bruge selvbruner inden man tager på stranden, og skal vise vinterens resultater frem.

Først skal den døde vinterhud skrubbes i bund, og der kan man gøre flere ting. Der er den hjemmelavede version, som jeg foreslog til fødderne i Summer items part 2.5 - havsalt, sukker og olie blandes sammen til en ikke for tynd blanding. 
Tørbørstning er også en rigtig god måde, at komme de døde hudceller til livs på. Derudover er tørbørstning rigtig godt til både kredsløbet og ikke mindst appelsinhud. Til formålet skal man bruge enten en naturbørste eller en hamphandske, som kan købes i de fleste helsekostbutikker, og der børstes nedefra og op i cirkel bevægelser. Start med højre ben og bevæg dig op af og tag derefter højre arm, derefter venstre ben og arm og så overkrop, ryg og siderne. Det sætter gang i blodcirkulationen, og samtidig bliver huden blød og smidig.

Efter endt skrubning skal huden fugtes godt, så brug en fugtgivende creme, og smør huden ekstra godt på særligt tørre områder som albuer, knæ og hæle.
Jeg kan anbefale Biotherms Lait Corporel til ca. 175 kr - en let og behagelige lotion med en let duft af citrus.

Der er mange typer selvbrunere, så der burde være en variant der passer til dit temperament. Personligt er jeg mest til dem man smører på, da jeg nemmest kan styre den type selvbruner. Her er jeg særligt glad for Esteé Lauders gelé selvbruner til ca. 230 kr., som giver en meget fin og naturlig brun farve, og den holder længe uden at skjolde. Diors selvbrunere er ligeledes nemme at bruge, og giver også en flot og jævn farve.





 Hvis du er til spray er der den legendariske Tan in a Can, som flere selvbruner fans sværger til, og den er også rigtig god. Hvis du ikke er så fummelfingret som jeg, er det måske en mulighed med en spray.
Vigtigst af alt når det kommer til selvbrunere, hvad enten det er spray, creme eller gelé, er at får den jævnt fordelt. Så brug god tid til at smøre den ind i huden, så der ikke kommer streger eller skjolder.
Husk endelig at få vasket håndfladerne!




- Accessories! Et par få velvalgte smykker kan være flot på stranden, og især hvis du har formået at matche dem med din bikini. Ligesom alt andet på stranden skal det holdes simpelt, overlæs endelig ikke med alt for mange store og tunge smykker. Enkle og lette guldsmykker fungerer for de fleste til en tur på stranden - det ser ser godt ud mod en gylden brun hud, og kommer heller ikke i vejen under et spil strandtennis eller under en svømmetur. Jeg er faldet for disse flotte armbånd fra Julie Sandlau (br58 gd cz til 2000 kr.) og øreringene fra Jewls Cph (Spears til 549 kr.).


Et par flotte solbriller et absolut must på stranden for at beskytte øjnene mod de skrappe solstråler. I flere sæsoner er det oversize modellerne der har været populære, og ikke mindst har Rayban haft stor succes med både Aviator og Wayfarer modellerne. I denne sæsom har de 1950'er inspirerede Cat Eye solbriller fået et comeback. Når det kommer til solbriller er det vigtigste at finde nogen der passer til både ansigtsform og ens personlige stil. Klik på linket for at få en guide til hvad der passer din ansigtform http://www.solbriller.nu/category/solbrilleguide

  
- Kjole, nederdel, shorts...eller noget helt fjerde? De fleste har noget med på stranden de lige kan hoppe i, hvis der skal hentes en is. Man skal ikke tage noget alt for fint og sart med på stranden, da både sand og saltvand kan være hårdt for sarte tekstiler. Et tørklæde er praktisk, da det kan bruges til at ligge på, det kan snoes om håret, det kan fungere som nederdel og det kan beskytte huden, hvis man er blevet solbrændt.

- Bikinien eller badedragten er det vigtigste strand item, og derfor vil det næste indlæg blive dedikeret til lækre bikinier og flotte badedragter til alle kropstyper. Stay tuned!

Så er du næsten strandklar - husk at pakke masser af solcreme, snacks, bøger og blade og kortspil :-)

/Anne

1 kommentar:

  1. Love the video! Skal helt sikkert øve i at flette fint de næste par dage :o)

    SvarSlet