søndag den 13. november 2011

These boots are made for...


Kalenderen skriver november hvilket er lig med koldere vejr, regn og måske sne! Dette betyder at støvlesæsonen er skudt i gang, og derfor vil jeg i dag give fif og gode råd til hvordan du vælger de rigtige vinterstøvler, så de både er smarte og passer til dine ben.
Det kan være svært at finde det helt rigtige par støvler, og især når man er så kræsen med fodtøj og støvler som jeg er. Jeg ejer faktisk kun to par støvler, og de er begge købt indenfor det sidste år - ellers har jeg gået flere vintre uden støvler. I år har jeg fundet flere par støvler jeg godt kunne kaste min kærlighed på, men hvad nytter det at støvlerne er pæne, hvis de ikke klæder benene og fødderne på ejermanden.

Hvis du skal på støvleshopping kan du skrive disse råd bag øret:

- Gå efter god kvalitet. Støvler bliver udsat for meget i løbet af en vinter, og skal holde til meget, så derfor kan det godt betale sig at gå efter et par gode skindstøvler. Støvler i plast er billigere, men i det lange løb sparer man ikke noget, da de hurtigere vil se slidte ud eller skal repareres.

- Kig på din højde og drøjde - støvlen skal matche dig, således det er dig der kommer med støvlen og ikke omvendt. Alt for kraftige og grove støvler vil få en lille slank pige til at forsvinde, hvor en for spinkel støvle vil virke skrøbelig under en kraftig pige. Meget lange støvler vil få et par korte ben til at forsvinde, så husk at vær opmærksom på om du har ben nok til meget lange støvler.
Uanset om du har kraftige ben, tynde ben eller helt normale ben skal du altid holde øje med om støvlen passer til dine proportioner. Mange tænker ikke over hvor støvlen slutter på benet, hvor vid eller stramt støvlen sidder til benet, om hælen er egnet til benet samt om det pynt der er på støvlen komplementerer benet.

- Har du kraftige lægge og/eller ankler skal du undgå at købe støvler, der stopper midt på det tykkeste sted. Vælg en støvle som stopper over eller under det kritiske punkt.
Ved kraftige lægge skal du være opmærksom på støvlens udskæring - der har i et par sæsoner været støvler fremme, hvor der har været en "slids" bag på, og på en kraftig læg kan det godt komme til at ligne, at støvlen er ved at sprække.
Undgå støvler med remme og andet pynt, der markerer det kraftigste sted på læggen eller anklen. Støvler med voldsomt foer eller pels er selvfølgelig bandlyst, da det kun vil gøre benene endnu kraftigere. Vælg derimod en støvle som støtter op om benet, og har nogle vertikale syninger, fine kurver og overskæringer der virker slankende på både en kraftig ankel og læg.

Sæsonens mange biker støvler er gode til kraftige ankler, da disse er meget vidde i skaftet. Det vidde skaft vil sidde løst om benet, hvilket vil få benet til at virke slankere. Støvler med fald-ned-effekt kan ligeledes virke camouflerende på kraftige ankler. Det virker kun hvis resten af dit ben har en pæn kurve og ikke er for kraftigt - ellers giver det den modsatte effekt.

Vælg gerne en støvle med lidt hæl, da det vil virke slankende på benet, men vælg en hæl der ikke er for tynd. En for tynd hæl vil virke skrøbelig under et kraftigt ben, så vælg derfor en hæl der afbalancerer det kraftige ben - kilehæle er stadig fremme i modebilledet og er flotte til kraftige ben, og de giver flotte ben.

- Har du meget tynde lægge og/eller ankler kan det være svært at finde støvler der kan sidde til. Langskaftede støvler der sidder løst vil kun fremhæve at benet er meget tyndt, men i dag findes der heldigvis mange støvler, som kan fås med smal vidde, normal vidde og med ekstra vidde i skaftet. Ligeledes er der mange støvler fremme, hvor det er meningen at skaftet har mere vidde end benet, og her kan du bruge kraftige strømper sammen med for at give fylde til benet.

Støvler med detaljer vil give fylde til benet, men det må ikke være for voldsomt, da det kan få benet til at "forsvinde". Støvler med remme, spænder, kraftige snører, synligt foer og lignende giver fylde til benet. Støvler med fald-ned-effekt er gode til at camouflere kritiske punkter og giver fylde til benet, men igen skal de ikke være for løse om benet, da det kun vil fremhæve at benet er tyndt.
Hvis dine ankler er meget tynde og nærmest skravlede, skal du ikke vælge en ankelstøvle der stopper midt på anklen, da de kun vil sætte fokus på den meget tynde ankel. Hvis du vil have en ankelstøvle skal den stoppe over det tyndeste sted.

- Hvis du har ben med normale og fine proportioner har du frit valg på alle hylder, bare støvlen matcher benets proportioner.

Jeg har udvalgt nogle af denne sæsons fine støvler, og de kan alle købes på nettet.

Støvle fra Topshop med lynlås detalje der vil være god til kraftige ben, da lynlåsen og hælen forlænger benet.

Støvle med grov hæl fra Bianco, som camouflerer anklerne.

Feminin støvlet med hæl fra Bianco, som er god til dig med flotte ankler.

Fed hverdagsstøvle fra The Last Conspiracy, som er god til dig med der vil skjule anklerne.
Støvle med sjove detaljer fra Acne til dig som har pæne ben.

Flot støvle fra Acne som slanker kraftige ben.

Snørestøvle fra Billi Bi  som er god til kraftige ben, hvis man ikke binder den stramt foroven.

Varm støvle fra Billi Bi som er god til tynde ben, da foret og spænde detaljerne giver fylde til benet.

Støvlet fra Billi Bi med flot udskæring til dig med flotte ankler.
Flad støvle fra Friis & Comapny som passer til de fleste ben pga. åbningen i front.
Feminin støvle fra Lola Ramona som skjuler anklerne og giver længde pga. hælen.

Har du allerede shoppet vinterstøvler i år?

/Anne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar