tirsdag den 20. september 2011

Rule Britannia - shopping!


Next stop: BRIGHTON og LONDON!
Jeg skal, som i næsten kan gætte, et smut til det engelske, hvor jeg først skal til Brighton i Sydengland og bagefter tager jeg til London - og jeg glæder mig! Jeg har boet i London, så det bliver lidt som at komme hjem :-)
Derfor er de næste par indlæg dedikerede til alt det skønne England, og herunder især London, har at byde på mode- og skønhedsmæssigt.

Dagens indlæg er dedikeret til en af mine yndlingsbeskæftigelser, når jeg er i London, nemlig shopping. London er min absolutte yndlings shoppeby, hvor jeg kan finde alt som hjertet begærer. Der er nogle fantastiske highstreetbeutikker, dygtige og kreative designere er rigt repræsenteret og vintage shopping er skønt, fordi udbudet er så enormt stort. Så der er noget for alle, og noget i alle prisklasser - så får nu købt den fly billet! :-)

Her er et udvalg af mine mange favorit steder i London.

Highstreet

Topshop
Den opmærksomme læser har for længst opdaget, at Topshop er en af mine yndlingsmærker. Så derfor intet besøg i London uden et smut forbi Topshops fantastiske flagshipstore på Oxford Street. Butikken er enorm, og man kan nemt fare vild i de mange fristelser. Udover Topshops eget mærke har de også en masse mindre brands, upcoming designere og vintage.


Monsoon
Monsoon er en engelsk klassiker, hvor stilen er lidt mere gammeldags sammenlignet med andre af highstreet butikkerne. Jeg har fundet mange gode ting derinde, som er blevet klassikere i mit skab. Deres pasform er rigtig god, kvaliteten er fin og så kan være heldig at finde den der helt rigtige "Mad Men" inspirede kjole eller vinterjakken i den fineste farve.

Primark
Primark er en discountkæde, hvor man kan finde tøj, sko, tasker, og accessories til ingen penge. Det er helt absurd billigt, kvaliteten er selvfølgelig derefter, men man kan gøre nogle fantastiske fund. Udvalget er stort, så man skal have lidt tålmodighed, når man leder efter guldet - også fordi der altid er mange mennesker. Jeg har rigtig mange yndlings items i mit skab, som er fundet Primark, så der skal jeg også altid ind og kigge.


Miss Selfridge
Endnu en engelsk kæde, hvor man bare ikke er i tvivl om, at det er engelsk highstreet. Stilen er farverig, skæv og humoristisk og udvalget er bredt. Her finder jeg ofte smykker og tørklæder.

Reiss
Reiss er blevet meget eftertragtet efter, at den populære Kate er set i flere af kædens designs. Det er en lidt dyrere highstreet kæde, og stilen er mere nedtonet end hos f.eks. både Topshop og River Island. Gode basiskøb kan med fordel gøres her, og så laver de også gode kjoler og overtøj.

River Island
Endnu en skøn engelsk highstreet kæde, hvor de har et bredt udvalg af fine styles. De er gode til at have de nyeste trends, og så synes jeg kvaliteten er god ifht. prisen. Derudover laver de også nogle meget fine tasker, bælter og solbriller. Der er flere butikker rundt i London, hvor to af de største er på Oxford Street og i storcentret Westfield.

  
Whistles
Igen en kæde, hvor priserne er lidt højere. Whistles har fået en "ansigtsløftning", og er idag en favorit blandt mange af London's it-girls. Stilen er lidt mere farverig og humoristisk end hos Reis, men med enkle silhuetter og uden for meget gøgl. I butikkerne kan man også finde andre udvalgte mærker.
 
New Look
En af de billigere highstreet kæder, hvor man kan gøre nogle gode fund. Det er ikke en top favorit, da jeg ikke altid synes kvaliteten er fantastisk, men det er altid et besøg værd.

Office
Hos Office finder man de fineste sko i alle farver og design. De er rigtig gode til at lave nogle lidt sjove sko, så her kan man helt sikkert finde et par sko, der kan sætte prikken over i'et. Skoene er lavet i en fin kvalitet og prisen er rimelig.


Evans
Til de lidt større piger er der mange muligheder for at shoppe i London, og hos kæden Evans er de dygtige til at lave moderigtigt tøj med en god pasform. De har også tasker, bælter og smykker samt sko - også til de kvinder med kraftige fødder.
Derudover har flere af de andre kæder en afdeling med tøj i større størrelser, og her vil jeg især fremhæve Marks & Spencer, Dorothy Perkins og Next.

Af andre kæder vil jeg nævne American Apparal, Urban Outfitters, Dorothy Perkins, Uniqlo, GAP, Banana Republic, COS, H&M, All Saints og LK Bennett.

I området omkring Oxford Street og Regent Street kan der være rigtig mange mennesker, så for at spare tid kan det være en god idé at shoppe fra morgenen af. Hvis du gerne vil have det hele samlet på et sted, kan du besøge shoppingcentret Westfield, hvor de fleste butikker er repræsenteret. Det er et meget flot shoppingcenter, hvor der er fantastiske shopping muligheder - jeg mangler dog lidt af den der helt specielle London ,man får ude i gaderne.

Stormagasiner

I London ligger nogle af de lækreste og mest velassoterede stormagasiner, hvor nogle af verdens største designere kan findes.

Mit yndlingsstormagasin er Selfridges, og det skyldes især deres overdådige sko afdeling - jeg har aldrig set lignende! Alle de store skodesignere er repræsenteret, men der findes også et bredt udvalg af billigere mærker - et himmel på jorden! Derudover er vinduesudstillingerne fantastiske!

Så er der selvfølgelig det traditionsrige Liberty, som er et meget smukt stormagasin som emmer af luksus. Bag det smukke ydre af bindingsværk oser en hyggelig atmosfære blandt de mange lækre produkter.


To skønne stormagasiner er Harvey Nichols og Harrods, som jeg desværre sjældent besøger, på trods af de absolut er et besøg værd. Begge stormagasiner er dejlige at besøge pga. den flotte udsmykning, og de har selvfølgelig også en masse skønne varer på hylderne.

Vintage

Som sagt er det en fryd at shoppe vintage i London pga. det store udvalg, og så er priserne knap så høje som i andre storbyer.
I området omkring Brick Lane, som er mit yndlingsområde i London pga. de mange gode og spændende butikker og den specielle atmosfære, vrimler det med vintage butikker. Flere af ligger gemt i små sidegader, så her kan man være heldig at finde nogle gode ting.
En klassiker er Beyond Retro, som har et abnormt udvalg - her kan alle finde guld! Alle stilarter og årtier er repræsenteret, så det er et skatkammer uden lige!


En anden yndling er The Laden Showroom, det er ikke vintage men en butik, hvor de sælger tøj fra upcoming designere - her kan man gøre virkelig gode kup, og så vrimler det med vintagebutikker i samme gade. En anden super god vintage butik i området er Absolute Vintage, som er en skøn butik, hvor alle styles er nøje udvalgt.
I Carnaby Street tæt på Oxford Street ligger Marshmellow Mountain, hvor man kan finde rigitg meget 1960'er inspireret tøj.
Vintagebutikken Rellik er hypet godt og grundigt, og med god grund for det er en meget velassorteret vintagebutik, hvor man kan finde skønne styles fra topdesignere. Desværre er det ret dyrt, men man kan garanteret finde en klassiker til skabet.


I Camden er der ligeledes mange vintage butikker - dog i varierende kvalitet, men her kan man virkelig gøre nogle kup, da prisen her kan være ret lav.
Notting Hill er ligeledes et godt vintage område, og især når der er marked, hvor det vrimler med boder.

Det er ikke svært at finde skøn vintage i London, hvor der det vrimler med fine butikker i de fleste områder - det er bare at gå på jagt :-)

Dette var bare et udvalg af al den skønne shopping der er i London. Mit bedste råd er at gå rundt i de små gader, sidegaderne samt at tage væk fra midtbyen og ud i de mange hyggelige områder som London har. Her finder man spændende butikker med hver sin signatur, og det er altid rart at komme lidt væk fra det meget turistede Oxford Street.

Stay tuned for mere London inspiration :-)

/Anne

3 kommentarer:

 1. Åh, Anne, hvor får man lyst til at ta' afsted med det samme!!! Elsker også London :)

  SvarSlet
 2. Hej Anne,

  Jeg har givet din en blogaward:-)

  Kh

  SvarSlet
 3. Liv: Det er også skønt, og Brighton er virkelig hyggelig :-)

  Fru Schou: Ihhhh hvor dejligt - tusind tak:-) Er meget glad og beæret!

  SvarSlet